Archiv článků

Rychlá pizza z kefíru

29.05.2013 23:48
2hrnky kefíru z houbiček 2hrnky polohrubé mouky 2vejce sůl 1prášek do pečiva-nebo 1 lžička sody kečup libovolná náplň dle chuti na pizzu   Postup:Všechny suroviny smicháme,vyválíme těsto,poklademe ho na vymazaný a vysypaný plech.Potřeme kečupem a...

—————

Kefírová bábovka s lískovými oříšky a brusinkami

29.05.2013 23:20
1hrnek (250-280ml) kefíru z houbiček 2vajíčka 1a1/2 hrnků polohrubé mouky 1hrnek moučkového cukru 1/2hrnků oleje 1-2pl medu 1prášek do pečiva 1hrst sušených brusinek 2hrsti sekaných lískových oříšků tuk a strouhanka na vymazání a vysypaní formy   Postup:Žloutky vyšleháme s cukrem,opatrně...

—————

Kefírova buchta s medem a skořicí

29.05.2013 23:10
0,5l kefíru z houbiček 2vejce 20dkg moučkového cukru 2lžíce oleje 3lžíce medu 55dkg hladké mouky 1pl sody Skořice Postup:Všechny suroviny smíchat dohromady a dát péct.Po schladnutí posypeme cukrem,nebo polijeme čokoládovou polevou a...

—————

Trubičky z Kefiru

29.05.2013 12:08
300g hladké mouky 250g rostliného tuku 5pl kefíru z houbiček 5ks bilku 300g práškového cukru 1pl octu z kombuchy špetka soli   Postup:Z hladké mouky,tuku a kefíru vypracujeme těsto,které necháme do druhého dne uležet v ledničce.Nadruhý den těsto...

—————

Informace o Tibetské houbě

15.03.2013 23:24
Kefírová kultura pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před...

—————

Informace o Tibetských krystalech

15.03.2013 23:22
  Krystaly Tibi jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené fíky či švestky, meruňky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citron. Nápoje, které se stejně jako Tibi krystaly vyrábějí kvasným...

—————

Informace o Kombuše

15.03.2013 23:19
  Čajová Kombucha Vzhled a chuť Barva nápoje je různá, obvykle medová až tmavě červená – záleží na tom, jaký čaj byl pro přípravu použit. Chuť závisí na délce fermentace (doporučuje se 7–10 dní) a také na přípravě – obvykle je ale perlivý (důvodem je CO2 vzniklý při výrobě) a má příjemnou,...

—————

Dnes byla spuštěna nová webová prezentace!!!

14.03.2013 20:25
Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. Doufám že budete spojkojeni.Každé rády,nápady,recepty ráda uvitám. Veškeré otázky,ráda zodpovím

—————