Krystaly Tibi jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené fíky či švestky, meruňky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citron. Nápoje, které se stejně jako Tibi krystaly vyrábějí kvasným procesem, obsahují velmi vzácné látky, které se v běžných potravinách téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí.
Řasy(krystaly) se pěstují velice dlouho a není znám jejich původ. Ví se jen, že byly dovezeny z Kavkazu a jsou příbuzné s chrchlíky Tibetské houby a pěstují se v Číně a dnes už vlastně po celém světě.
Vodní kefír z Tibi krystalů je nápoj třetího tisíciletí - první zmínky najdeme už i v bibli. Tak neuvěřitelně dlouho nám trvalo, než jsme vědecky přišli na tuto pravdu, že Tibi krystaly dělají zázraky, které medicína prostě neumí. Vyčistí naše těla zanesená toxickými látkami, dá jim větší odolnost (imunitu) a ještě doplní stále chybějící bioenergii (vitalitu), což se dnes považuje téměř za zázrak
Blahodárné účinky:
Tibi krystaly se v lékařství mohou užívat pro mnoho účelů. Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:
- nervová onemocnění a deprese
- žaludeční obtíže
- problémy se žlučníkem, slinivkou
- astma, katary průdušek
- sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
- léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
- nemoci jater
- ledvinové potíže
- chudokrevnost
- krevní potíže
- nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
- nemoci ženských orgánů
- zcela regeneruje imunitní systém
- zpomaluje proces stárnutí
- infarkty
- snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
- žloutenková dieta
- vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
- obnovuje rovnováhu střev
- léčí záněty v těle i na těle
Pro přípravu nápoje z Tibi krystalů budeme potřebovat následující suroviny:
Postup přípravy je následující:
Do 3 litrové láhve od okurek dáme odstát 2,5 litu vody (nebo ji převaříme). Jestliže použijete sklenici s hermetickým uzávěrem, naplňte ji jen do 2/3 - toto je velmi důležité, protože CO2 plyny přirozeně produkované během procesu fermentace vytvoří v uzavřené sklenici vysoký tlak který by mohl sklenici roztrhnout. Dáme do ní 7-9 lžic krystalového cukru - ten rozpustíme. Dáme do ní 1/2 -1 hrnek krystalů TIBI a sušené ovoce - nesířené 20 rozinek a nebo 3-4 švestky nebo meruňky (pokud je ovoce sířené přelejeme ho vroucí vodou - spaříme a pořádně propláchneme - to pak má ale nálev mírně štiplavou vůni. Nedáváme fíky kvůli zrníčkům - těžko by se nám vybíraly z nádoby! Můžeme přidat i citron na půlky - chemicky ošetřený je třeba oloupat. Eventuálně můžete jednoduše přidat rozpůlený citron (před použitím citronu s kůrou se přesvedčte zda plody nebyly voskované nebo ošetřeny chemikáliemi proti škůdcům nebo fungicidy)! Zaděláme pevným víkem či igelitovým sáčkem s gumičkou a necháme pracovat. Sušené ovoce měníme 1x týdně! Je nutné je do nálevu dát - krystaly se jimi živí a bez nich by vyhladověly! Pokud jsme dali citrón tak ho druhý den do nálevu vymačkáme.Za 48 hodin nápoj sceďte.
—————